top of page

När drömmen blir sann

Den här resan började med en folkilsken ponny vid namn Pyret, som Emelie Cajsdotter mötte på en ridskola i Göteborg för nästan 40 år sedan. Av någon outgrundlig anledning kunde de dela varandras känslor, erfarenheter och upplevelser. Och sedan dess har drömmen om att fler kan mötas och lära av varandra successivt realiserats utanför Tanumshede, på den svenska västkusten.

Det är nu dags att låta denna rörelse växa vidare till nästa fas. Till en digital plattform med möjlighet för långt många fler att ta del av den essens som andra arter så gärna vill dela med sig av till oss människor.

DSC_0790.JPG

Allt hänger ihop

Det växer fram fler delar ur den empatiska kommunikationen som Emelie Cajsdotter ägnat sig åt under 30 år. Här finns en övergripande sammanställning för att hjälpa dig att förstå vilket ben som gör vad. 

Mio twoc svart vit_edited.png

Mio the way of compassion

En digital plattform där du kan ta del av essensen från Emelies empatiska kommunikation genom online-kurser av olika slag.

DSC_5553.jpg

Fysiska kurser

Det finns ett antal olika fysiska kurser som baseras på Mios principer om samexistens för vuxna och barn, Ninos hovvård och andra initiativ som dyker upp när det är dags.  

Kontakta Emelie på: ecajsdotter@yahoo.com

FoM färg.png

Friends of Mio

En ideell förening som startades i december 2022 med syfte att samla in pengar för att förvärva mark för hästarna i Mio-flocken att beta på.

Läs mer här

DSC02894.heic

Mio-ridning

Emelie ger lektioner i Mio-ridning i Tanumshede med omnejd. Räkna med väntetid.

Kontakta Emelie på: ecajsdotter@yahoo.com

Höfadder bild.png

Höfadder

Höfadder är en annan ideell förening. Som höfadder donerar du en valfri summa pengar i månaden och stöttar inköp av hö till alla djuren.

Läs mer här

DSC_0025 (1).jpg

Behandlingar

Emelie ger behandlingar inom akupunktur, homeopati etc. Räkna med väntetid.

Kontakta Emelie på: ecajsdotter@yahoo.com

Mio the way of compassion

Att mötas i icke-hierarkisk samsyn 

Mio var en ponny, som under större delen av sitt liv arbetade som turisthäst på High Chaparral, en västerninspirerad temapark. Vid tjugo års ålder pensionerades han och vid vårt första möte beskrev han hur han mött otroligt många människor under sin tid
som turisthäst. Alla dessa erfarenheter hade gett honom ovärderliga insikter om relationen mellan häst och människa. Och dessa ville han nu dela med sig av. D
et som kom att bli hans signum; Mios principer. Enda sättet att verkligen ta till sig den här undervisningen är att praktisera den, och uppleva den med kropp och sinnen vidöppna.

”These horses, they are like stars. Like comets in the night sky”. Så lyder legenden om de hashemitiska hästarna. Det sägs att de bär på budskap, ämnade att hjälpa mänskligheten att bryta egots isolering och kliva in i livet, in i väven. Det är detta som de sju linjerna handlar om. Där vägen fram är medkänsla. 

Tillsammans bildar dessa två Mio the way of compassion. 

DSC_8042.jpg
bottom of page